Campanie de e-mail marketing

În acest tutorial vei învăța despre funcțiile instrumentelor de e-mail marketing, beneficiile pe care le are urmărirea comportamentului destinatarilor acestor e-mailuri și personalizarea conținutului în funcție de informațiile despre clienți.

TRANSCRIPT TUTORIAL : Salut! Hai sa vorbim despre ce inseamna sa incepi o campanie de e-mail marketing! Un serviciu de e-mail marketing te ghidează pas cu pas, mai ales când ești nou în domeniu. În continuare, vom discuta despre funcțiile și beneficiile serviciilor de e-mail marketing sau newsletter. Îți vom arăta cum poți obține statistici despre comportamentul clienților, astfel încât să poți face un conținut cât mai personalizat pentru abonații tăi. Majoritatea instrumentelor de e-mail marketing au funcții comune.
Prima este baza de date de contacte în care se păstrează informațiile despre clienți. Aici vei avea e-mailurile, numele sau adresele lor. Majoritatea serviciilor îți oferă opțiunea de a încărca datele dintr-un excel sau spreadsheet, în caz că ai deja multe date stocate.
Trebuie să le dai apoi oamenilor posibilitatea de a se abona și dezabona singuri. Acest lucru funcționează foarte ușor, mai ales dacă folosești un formular online integrat. Mai departe, datele se vor transfera automat în baza ta de contacte, iar vizitatorii site-ului se înscriu astfel la newsletterul tău. De reținut că aceste formulare se pot personaliza, așa că le poți cere clienților informații care chiar te interesează. Și dacă vorbim de stil si design, formularele de abonare online ar trebui să fie scurte și ușor de completat. Lista abonaților va crește mai repede dacă nu ceri multe informații, însă profilarea targetului nu va mai fi atât de complexă.
Poți începe cu adresa de e-mail și în funcție de restul informațiilor, poți împărți clienții în mai multe categorii. De exemplu: Să presupunem că ai un magazin cu hrana pentru animale. Dacă știi că ai clienți care au pisici, îi poți grupa pe toți într-o listă separată, pentru a le trimite oferte cu hrană pentru pisici. Clienții care au câini se vor afla în lista dedicată lor, iar ei vor primi oferte cu produse pentru căței. Cu cât ai mai multe informații despre clienți, cu atât mai relevante vor fi e-mailurile pe care le primesc de la tine. Evident, dacă ai o strategie pusă la punct.
Bun! După ce ai creat baza de date, putem trece la forma e-mail-urilor si la conținutul lor. Șabloanele de e-mail îți permit să creezi un design care să se potrivească cu brandul tău și cu informațiile pe care vrei să le transmiți. E recomandat ca acesta să rămână constant pentru a-i obisnui pe clienții tăi cu același tip de vizual.
Atunci când creezi o campanie de e-mail marketing, ține minte: mulți clienți citesc newsletterele de pe pe mobil. Asigură-te că mesajul tău este adaptat pentru mobil.
Mai poți programa ora la care e-mailurile vor fi trimise către abonați. Le poți trimite imediat după conceperea lor, mai târziu sau în altă zi, când ai o ofertă mai bună.
De asemenea, un instrument de e-mail marketing poate urmări ce fac oamenii când primesc un newsletter. În urma analizelor e posibil să afli că majoritatea clienților tăi deschid e-mailul luni dimineață la prima oră sau vineri la prânz. Acest lucru poate fi folosit foarte isteț, dacă trimiți newsletterul în apropierea orei de deschidere specifică publicului tău.
Serviciile de marketing pentru newsletter pot urmări și cine anume dă clic pe linkurile din e-mail. Dacă linkurile duc mai departe pe site-ul tău, poți urmări ce fac utilizatorii acolo.
Multe servicii de newsletter oferă o funcție de personalizare a conținutului. Dacă targetezi fiecare grup cu un newsletter personalizat, cresc șansele ca utilizatorii să citească newsletter-ul și, mai ales, să dea clic pentru a-ți vizita site-ul.
După cum vezi, planificarea unei campanii de e-mail e foarte simplă. Economisești timp și poți urmări cum interacționează abonații cu mesajul. Cu cât știi mai multe despre clienți, cu atât mai personalizat va fi conținutul pe care îl vei livra. În lecția următoare, îți vom arăta cum să scrii un e-mail convingător și cum să îți gestionezi campaniile.

Category: Marketing