Adaptarea continuă a strategiei online

În acest tutorial vei afla cât de important este să te asiguri că ai o strategie de digital pe termen lung. Trebuie sa urmaresti permanent rezultatele și sa te adaptezi la schimbările tehnologice și din domeniul în care activează afacerea ta. Adaptarea continuă a strategiei online este esențială pentru orice afacere.

Nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de suport pentru implementarea soluțiilor adaptate pentru afacerea ta.

TRANSCRIPT TUTORIAL: Acum știi cât de important este să definesti niste obiective clare pentru online marketing. La fel de important este să te asiguri că ai o strategie de digital pe termen lung.
Trebuie sa urmaresti permanent rezultatele și sa te adaptezi la schimbările tehnologice și din domeniul în care activezi. Primul lucru de reținut este să nu ai asteptari prea mari mult prea repede. Uneori dureaza un pic mai mult pana reusesti sa-ti faci simtita prezenta in mediul online. Să zicem că deții un coafor si te afli la momentul lansarii primului tau site. Vânzările online de șampoane profesionale nu vor fi spectaculoase de la inceput. Durează un timp ca motoarele de căutare să te indexeze și mai ales ca tu să implementezi și să îmbunătățești planul de marketing. Încearcă să nu stabilești obiective nerealiste și greu de îndeplinit. O parte esențială a unui plan online este să măsoare ce faci și să se asigure că funcționează. Acest lucru se numește analiză web și îți poate arăta cum anume vă găsesc alte persoane site-ul și ce fac acestia când îl accesează. Avem o mulțime de videoclipuri care prezintă în detaliu analiza web, însă dacă știi la modul general de unde provin vizitatorii tăi online, îți e mai ușor să îți dai seama care dintre campaniile tale de marketing funcționează și care nu. Dacă știi ce fac utilizatorii după ce accesează site-ul, îți dai seama dacă investiția ta în digital funcționează. Să luăm ca exemplu salonul de coafură. Nu vrem doar ca oamenii să îți găsească pagina principală, ci și să facă interactioneze cu acesta, sa vizioneze clipurile cu tips & tricks, să facă o programare, să afle indicații de orientare până la salon sau să cumpere ceva. Monitorizand actiunile de pe site, vei intelege ce anume funcționează și ce nu, pentru a putea face modificări și îmbunătățiri. O ultimă mențiune: e important să reții că mediul online se schimbă constant. Practic, în fiecare zi apar noi instrumente, tehnologii și tactici. Prin urmare, strategia pe termen pe lung trebuie să combine conceptele de bază cu un mod de gândire inovator, pentru a te diferentia pe piata. Când se schimbă ceva în domeniul în care activezi, asigură-te că actualizezi strategia online. Oferi cele mai noi și mai moderne tendințe în hair styling? Dacă vopseaua de păr verde devine ultimul trend, actualizează rapid anunțurile, pentru a le arăta clienților ca esti la zi tot ce e nou.
O strategie de online tine cont de 3 lucruri: stabilește obiectivele online, utilizează Google Analytics pentru a-ți urmări și măsura activitatea și modul cum funcționează site-ul si rămâi întotdeauna la curent și adaptează-te la schimbările tehnologice și din domeniul în care activezi. Dacă planul tine cont de toate aceste lucruri și rămâi flexibil, succesul vine cu siguranță.

Category: Marketing