Cum să compui e-mailuri de marketing excelente

În acest tutorial, îți vom explica cum să realizezi subiecte atractive pentru emailurile trimise, cum să scrii conținut concis, cu îndemnuri puternice și cum să incluzi linkuri utile pentru clienți.

TRANSCRIPT TUTORIAL:

Bună! Ai creat deja o bază de date cu informatii despre clienții tăi și ai ales un serviciu de e-mail marketing. Ești gata să demarezi prima campanie. Hai să aflăm cum să atragi clienții cu linii de subiect convingătoare și cum să le menții atenția printr-un conținut concis și relevant.

Să zicem că ai un magazin de produse pentru animale de companie. Ai colectat numele, e-mailurile și tipurile de animale ale clienților potențiali, iar acum ești gata să lansezi prima campanie. Intenționezi să trimiți proprietarilor de câini și pisici oferta ta pentru cele mai bune tipuri de mâncare naturală pentru animale. Dar, pentru a-i convinge să citească newsletterul, va trebui întâi să-i faci să deschidă e-mailul.
Tocmai de-asta e important ca mesajul din subiectul newsletterului să fie convingător. E musai să faci o primă impresie bună. Gândește-te la ce văd clienții când se uită în inbox-ul lor. Vor vedea două lucruri: numele magazinului în câmpul „expeditorului” și subiectul mesajului. Le stârnește e-mailul tău curiozitatea? E indicat utilizezi în câmpul „expeditorului” numele și e-mailul magazinului sau al brandului tău. Oamenii sunt mai înclinați să deschidă un e-mail de la cineva pe care îl recunosc sau în care au încredere.
Subiectul e-mail-ului contribuie la succesul sau eșecul campaniei. Un mesaj eficient în linia de subiect va convinge oamenii să deschidă e-mailul. Unul mai puțin inspirat poate face ca e-mailul să fie șters sau să ajungă în spam. De aceea e recomandat ca subiectul unui newsletter să fie format din maxim 10 cuvinte. Încearcă să rezumi acolo cele mai valoroase și relevante informații din e-mail.
Atunci când este posibil, personalizează cât mai mult subiectul. De exemplu: „ai cel mai sănătos câine beagle din Aviației?” E bine să eviți cuvinte ca „gratuit”, „reducere”, și „special”, precum și simbolurile monetare sau semnele de exclamare, pentru că uneori acestea declanșează filtrele de spam.
Bun, acum că ai atras atenția clienților, iar ei au deschis newsletterul tău, ai făcut jumătate din treabă. Mai trebuie să iei în considerare și un alt aspect: cât de ocupați sunt aceștia și câte mesaje îi bombardează zilnic. Chiar dacă ai scris cel mai interesant mesaj cu putință, acesta va fi citit doar pe diagonală, așa că fii concis. Paragrafele trebuie să fie scurte, în jur de 1-3 propoziții și axate pe o singură idee. Dacă nu vrei să încarci prea mult newsletterul, poți adăuda linkuri către informații suplimentare de pe site.
Linkurile din e-mail ar trebui să includă îndemnuri sau call-to-action. Încurajează-i pe destinatari să dea clic pentru a vedea ofertele de pe site. De exemplu, un link ar putea avea mesajul următor: „dă clic aici și primești 25% reducere la următoarea comandă de mâncare bio pentru pisici” sau „livrare gratuită la toate comenzile de peste 100 de lei”. Utilizează un text și un design potrivit pentru a evidenția conținutul și ofertele importante. Ah, și mai trebuie să incluzi ceva: linkuri în partea de jos a mesajului. Ele vor permite utilizatorilor dezabonarea, modificarea preferințelelor contului sau actualizarea informațiilor de contact. E bine să le oferi utilizatorilor un mod cât mai simplu de a renunța la newsletterele tale, mai ales că în unele țări acest lucru este impus prin lege. Așadar, reține informațiile cheie ale lecției: unu, găsește un titlu scurt, dar puternic. Doi, scrie conținut concis, pe un ton distractiv și atrăgător. Și trei, include linkuri utile, care îmbunătățesc experiența clienților, influențând mai multe vânzări. Cu fiecare campanie de e-mail marketing vei învăța din ce în ce mai multe despre ce funcționează și ce nu în newslettere. Cu timpul, vei crea e-mailuri mai bune pentru clienții tăi, care, la rândul lor, te vor ajuta să îți dezvolți afacerea.

Category: Marketing