10 termeni pentru orice manager proiect

Dacă sunteți sau aspirați să fiți manager proiect, în acest tutorial veți descoperi 10 termeni noi, utilizați în managementul de proiect, pe care ar cam trebui să-i cunoașteți : agile, model de afaceri, scope creep, utilizator final, modelarea datelor, inteligenta emotionala, constientizarea pietei, analiza strategica, leadershipul în proiect, metodologia hibrid. Project managementul evoluează odată cu lumea în care trăim. Transformările pe care le suferă orice domeniu de activitate pot fi observate și la nivelul limbajului. Aprofundarea subiectului poate fi făcută la cursul de manager proiect organizat de Training.EXE.

TRADUCERE ROMÂNĂ TRANSCRIPT TUTORIAL

Astăzi vom revizui 10 noi termeni de management de proiect. Pe măsură ce domeniul managementului de proiect continuă să se maturizeze, termenii evoluează de asemenea. Unii dintre termenii vechi, despre care am vorbit au fost WBS (Work Breakdown Structure), Jaloane, Puncte de referință, Tripla constrângere, Ciclul de viață al proiectului, diagrama Gantt, panoul de control al modificărilor proiectului, părțile interesate, managementul schimbării, managementul riscului.

Dar, în prezent, companiile solicita managerilor un mai bun simt al afacerilor.  Prin urmare, o parte din termenii din zona de business vin în prim-plan, iar noi ca manageri de proiect trebuie să-i cunoaștem.

1. Agile. Agile este o metodologie care este o alternativă la managementul de proiect clasic, fiind un proces iterativ, care permite dezvoltatorilor să privească lucrurile incremental.

2. Model de afaceri. O înțelegere a modelului de afaceri este … modelul de afaceri este modul în care compania dvs.  face bani.

3. Schimbări necontrolate ale conținutului (Scope creep). Scope creep nu este un termen nou, dar este din ce în ce în ce mai important pentru managerii de proiect să păstreze sub control aria de cuprindere a proiectului astfel încât să nu scape de sub control.

4. Utilizatorul final. Vorbim despre utilizatorul final (end-user), pentru că tot mai multe companii sunt preocupate în prezent de experiența clienților, care sunt nevoile lor, și modul în care produsul sau serviciul răspunde acestora.

5. Modelarea datelor. Se analizează datele stocate de dvs. și se propune un mod de structurare a datelor, astfel încât să le puteți accesa mai eficient.

6. Inteligența emoțională. Presupune să iei în considerare oamenii,  oamenii din echipa ta, oamenii cu care interacționezi, emoțiile lor și modul în care reacționează sunt importante.

7. Conștientizarea pieței. Fiți mai conștienți cu privire la piață, care este piața dumneavoastră, care sunt concurenții și modul în care influențează ei nu numai afacerea dvs.,  ci și proiectul dvs. sau politica de stabilire a prețurilor.

8. Analiza strategică.  Presupune să vă uitați la piață și la afacerea dvs pentru a vedea modul în care produsul sau serviciul dvs. poate să corespundă, și ce provocări pot exista prin raportare la concurență și la  unele dintre tendințele de de piață.

9. Leadershipul în proiect. În conducerea proiectului se pune într-adevăr mai mult accent pe oameni.

10. Metodologia hibrid. În prezent companiile realizează că metoda cascadă sau metoda agile au fiecare avantajele lor, asa ca incep sa combine mai mult de un model.

Aceștia sunt doar câțiva dintre termenii pe care dorim să-i păstrați în prim plan, să aflați mai multe despre ei și să țineți cont de ei în proiectele voastre.