Cum sa inlocuiesti formulele IF imbricate in Excel ?

Daca sunteti frustrati pentru ca trebuie sa utilizati in Excel functii IF imbricate cu operatori AND in formule ce par ca nu se mai termin, atunci acest tutorial este pentru dumneavoastra.

Cei mai mulți oameni devin frustrați – mai ales când trebuie să facă schimbări în formulă. In acest video veti descoperi o modalitate mai rapidă și mai ușoară de a rezolva această problemă. In doar 7 minute  veti afla cum să vă creați propriile funcții personalizate în Excel – pentru a găzdui oricât de multe straturi de IF-uri de care veți avea vreodată nevoie!

În acest tutorial se foloseste exemplul situatiei in care trebuie sa scriem o formula pentru a  acorda o reducere diferită pentru fiecare comandă de vânzări în funcție de numărul de unități comandate. Aceasta este o situație comună – și devine complicată atunci când managerul de vânzări decide să revizuiască nivelul de reducere!

Dacă credeți că utilizarea VBA (Visual Basic) este dificilă, gândiți-vă din nou. Puteți construi această funcție personalizată în mai puțin de zece minute, chiar dacă nu ați înregistrat niciodată un Macro. Este foarte simplu de creat!

Category: Excel
Tags: , ,